Defense against dark arts: Multidisciplinary security quiz

Do you know enough arcane vocabulary to impress your party guests?

1. Barbican

a. Exterior walled passage at a castle entrance that forces intruders into a narrow space

b. Development project name for software on the first DEC VAX

c. Australian for "grill"

2. Blowback

a. Erroneous results from a ping that flood and disable the inquiring computer

b. Misinformation planted by spies from country A to mislead country B, that then filters back and misleads the government of country A

c. Clues in legitimate tax returns that lead to discovery of fraud

3. Chad Box

a. A variation on Nigerian or 411 scams

b. Non-shredding discard box for visitor badges

c. Receptacle for debris from '70s data-processing punchcards

4. Cobbler

a. Espionage agent who creates false documents

b. Infosec defender with capabilities equal to a script kiddie

c. Tasty dessert that makes fruit unhealthy to eat

5. Dry Cleaning

a. Vacuuming dust out of an old computer chassis

b. Methods used by a spy to figure out if he or she is being watched

c. Washing illicit funds through a series of businesses to confuse the audit trail

6. Innocent Postcard

a. Email to sysadmins attempting to explain porn surfing was "accidental"

b. High-volume, low-content email sent to slow down any subsequent e-discovery efforts

c. Meaningless message sent to an address in a neutral country, verifying that a covert operative is still safe

7. Kapelle

a. Top secret communications security device used by the KGB; operators were called pianists

b. A gable atop castle ramparts intended to deflect projectiles

c. '90s boy band with limited commercial success

8. Layering

a. Including slightly different misinformation in each of several versions of a story told to multiple mistrusted people

b. Washing illicit funds through a series of businesses to confuse the audit trail

c. Serving multiple types of cobbler in the same dish

9. Murder Hole

a. A small opening in the chad box

b. An apparently minor misconfiguration

c. A hole in a passage wall or ceiling that castle defenders used to shoot arrows at invaders

10. Starburst Maneuver

a. Cars in a convoy suddenly go in different directions to identify or shake anyone tailing them

b. Any very simple hacking technique (as in "candy from a baby")

c. Washing illicit funds through a series of businesses to confuse the audit trail

ANSWER KEY

1.a

2.b

3.c

4.a

5.b

6.c

7.a

8.b

9.c

10.a

HOW'D YOU DO?

0-4 points: Try to read more often

5-7 points: Well done

8-10 points: Try to get outside more often

Sources:

http://www.themasterofdisguise.com/glossary.html

http://www.spymuseum.org

http://www.eps.mcgill.ca/jargon/jargon.html

Join the newsletter!

Or

Sign up to gain exclusive access to email subscriptions, event invitations, competitions, giveaways, and much more.

Membership is free, and your security and privacy remain protected. View our privacy policy before signing up.

Error: Please check your email address.
CSO WANTED
Have an opinion on security? Want to have your articles published on CSO? Please contact CSO Content Manager for our guidelines.

Tags security

Show Comments

Featured Whitepapers

Editor's Recommendations

Solution Centres

Stories by Derek Slater

Latest Videos

More videos

Blog Posts